topbar
fejlec01

 

desszert Almás túrós béles

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
1 evőkanál tejföl
2 db tojássárgája
1 kis kávéskanál sütőpor
csipet só


A töltelékhez:

1 kg reszelt alma
2 tasak vaníliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
5 dkg darált dió
1 kávéskanál fahéj
1 db citromhéja és leve
baracklekvár
5 dkg búzadara
75 dkg túró
3 db tojás
5 dkg vaj
10 dkg mazsola
10 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja

 

Elkészítési mód:

A tésztához való alapanyagokat összekeverjük, majd két részre osztjuk. 10 percig letakarva pihenni hagyjuk. (Megj.: linzer tésztaalapot kapunk. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a darált diót, a fahéjat, a citromnak a héját, valamint a levét. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a levét elfőtte. Félretesszük kihűlni. A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a habosra kevert vajat, a tojássárgákat, a vaníliáscukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a cukrot és végül a tojások felvert habját. Mindezeket jól összekeverjük.  A tésztát vékonyra kinyújtjuk, az alsó lapot valamivel nagyobbra, hogy a tepsi széleit is kibélelhessük. A töltésnél a tészta alsó lapját vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk búzadarával. Erre a tésztalapra ráhelyezzük a kihűlt almatölteléket, majd ennek a tetejére tesszük a túrótölteléket és befedjük a másik tésztalappal. Sütőben 150 °C-on, kb. 30-40 percig szép barnára sütjük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben