Hozzávalók:
(4 személyre)
15 dkg finomliszt
15 dkg rétes liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
2 t. vaníliás cukor
1 kk. citromlé
2 kk. sütőpor
2 db tojássárgája
20 dkg áfonyalekvár
Csokimártás:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 dl tej
Elkészítési mód:
Az áfonyalekváron kívül a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát 30 percig a hűtőszekrénybe pihentetjük. Fél óra múlva lisztes deszkán vékonyra kinyújtjuk. Négyszög alakú tésztaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a kiszaggatott négyszögök felének közepét kiszúrjuk. Menet közben a tepsiket sütőpapírral kibéleljük, és a tésztákat belehelyezzük, 10-15 perc alatt, 180 °C-on aranysárgára sütjük. A teli sült tésztaformát áfonyalekvárral megkenjük és összeragasztjuk a sült lyukas tésztával.
Csokimártás: Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal, tejjel és a tejszínnel simára keverjük, majd tumixgéppel habosítjuk és a sütemény egyik felét egyenként belemártogatjuk.
Tálalás előtt pár óráig hűtőben tároljuk. (Megj.: Javasolom, hogy előtte való nap készítsék el, mivel ilyenkor még egy kicsit kemény a tészta, de így is fogyasztható.