topbar
fejlec01

desszert Áfonyával töltött finomság

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

15 dkg finomliszt

15 dkg rétes liszt

15 dkg margarin

15 dkg cukor

2 t. vaníliás cukor

1 kk. citromlé

2 kk. sütőpor

2 db tojássárgája

20 dkg áfonyalekvár

 

Csokimártás:

10 dkg étcsokoládé

5 dkg vaj

1 dl tejszín

1 dl tej

Elkészítési mód:

Az áfonyalekváron kívül a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát 30 percig a hűtőszekrénybe pihentetjük. Fél óra múlva lisztes deszkán vékonyra kinyújtjuk. Négyszög alakú tésztaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a kiszaggatott négyszögök felének közepét kiszúrjuk. Menet közben a tepsiket sütőpapírral kibéleljük, és a tésztákat belehelyezzük, 10-15 perc alatt, 180 °C-on aranysárgára sütjük. A teli sült tésztaformát áfonyalekvárral megkenjük és összeragasztjuk a sült lyukas tésztával.

Csokimártás: Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal, tejjel és a tejszínnel simára keverjük, majd tumixgéppel habosítjuk és a sütemény egyik felét egyenként belemártogatjuk.
Tálalás előtt pár óráig hűtőben tároljuk. (Megj.: Javasolom, hogy előtte való nap készítsék el, mivel ilyenkor még egy kicsit kemény a tészta, de így is fogyasztható.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben