topbar
fejlec01

desszert Csokoládékrémmel töltött piskótatekercs

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

Piskótatészta:

6 db tojás

10 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

10 dkg liszt

 

Kakaókrém:

2 cs. csokis pudingpor

20 dkg csokoládé

6 dl tej

15 dkg porcukor

10 dkg Ráma

 

Elkészítési mód:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habverővel cukor hozzáadásával felverjük, majd a tojássárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk. A lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen elterítjük. 150 °C-os előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje. Ne vegyük ki azonnal a sütőből, nehogy a piskóta összeessen. A sütőből kivéve vízzel megspricceljük, majd egy konyharuhára kiborítjuk. Menet közben elkészítjük a csokoládékrémet.

Csokoládékrém: A csokis pudingport a cukorral, a 2 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tört csokoládét, és a megmaradt tejjel krémesre főzzük, azután lehűtjük. A margarint botmixerrel felhabosítjuk, és a krémmel összekeverjük. A kiterített piskótán egyenletesen elkenjük a krémet, ezt követően feltekerjük és 2 órán át hűtőbe tároljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben