Hozzávalók:
(10 személyre)
Piskótatészta:
6 db tojás
10 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
10 dkg liszt
Kakaókrém:
2 cs. csokis pudingpor
20 dkg csokoládé
6 dl tej
15 dkg porcukor
10 dkg Ráma
Elkészítési mód:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habverővel cukor hozzáadásával felverjük, majd a tojássárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk. A lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen elterítjük. 150 °C-os előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje. Ne vegyük ki azonnal a sütőből, nehogy a piskóta összeessen. A sütőből kivéve vízzel megspricceljük, majd egy konyharuhára kiborítjuk. Menet közben elkészítjük a csokoládékrémet.
Csokoládékrém: A csokis pudingport a cukorral, a 2 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tört csokoládét, és a megmaradt tejjel krémesre főzzük, azután lehűtjük. A margarint botmixerrel felhabosítjuk, és a krémmel összekeverjük. A kiterített piskótán egyenletesen elkenjük a krémet, ezt követően feltekerjük és 2 órán át hűtőbe tároljuk.


