topbar
fejlec01

desszert Csokoládétorta ahogy én szeretem

Hozzávalók: (16 szelethez)
A tésztához:

6 db tojás

6 dkg vaj

12 dkg porcukor

24 dkg liszt

10 dkg darált mandula

 

A krémhez:

6 db tojás

15 dkg porcukor

12 dkg reszelt étcsokoládé

15 dkg vaj

4 t. vaníliás cukor

 

Csokimáz:

1 dl tej

10 dkg kakaópor

12 dkg kristálycukor

2 ek. olaj

10 dkg margarin

 

Elkészítési mód:

Tészta: A darált mandulát vajban megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákat habosra keverjük a porcukorral, azután apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat. A tésztát háromfelé osztjuk. A tepsikbe három 26 cm átmérőjű kerek sütőpapírt rakunk és a masszát egyenletesen elterítjük rajta. Előmelegített sütőben, 220 C°-on világosbarnára sütjük. A tésztára egyenként rárakjuk a 24 cm-es átmérőjű tortakarikát, körbevágjuk, úgy hogy egyformák legyenek.
Krém: Az edényt meleg vízfürdőbe állítjuk, belerakjuk a tojásokat, a porcukrot és a csokoládét, folyamatos kevergetés mellett finom sűrű krémet készítünk. A vaníliás cukorral a vajat habosra felverjük és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt krémhez.
Csoki máz: A tejet a kakaóporral, a kristálycukorral és az étolajjal sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és krémes csokimázat kapunk.
A torta összeállítása: A krémet elosztjuk kétfelé és egyenként megkenjük vele a két tortalapot, majd a harmadikkal befedjük, óvatosan lenyomkodjuk. A kitüremlett krémet körbekenjük az oldalán, majd gitter rácson keresztül bevonjuk csokoládémázzal. 3 órára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd tálalásnál 16 szeletre vágjuk és diós karamell-lapokat adhatunk mellé.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben