topbar
fejlec01

Mézben karamellizált kacsamáj

Hozzávalók:
(4 személyre)


80 dkg hízott kacsamáj
1 dl olaj
10 dkg méz
1 dl tokaji aszú


Elkészítési mód:
A kacsamájat olajban megforgatjuk, majd lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük. Egy másik serpenyőben karamellizáljuk a mézet, öntsük rá az aszút, helyezzük bele a májat, egy hevítés után sóval meghintjük és formázott burgonyapürével esztétikusan díszítve tálaljuk.


Burgonyapüré


Hozzávalók:
(4 személyre)


80 dkg burgonya
2 dkg vaj
1 dl tej
1 dl tejföl


Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a tejfölt, sóval ízesítjük, majd habverővel simára keverjük, formázva kínáljuk a kacsamáj mellé.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben