Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg hízott kacsamáj
1 dl olaj
10 dkg méz
1 dl tokaji aszú
só
Elkészítési mód:
A kacsamájat olajban megforgatjuk, majd lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük. Egy másik serpenyőben karamellizáljuk a mézet, öntsük rá az aszút, helyezzük bele a májat, egy hevítés után sóval meghintjük és formázott burgonyapürével esztétikusan díszítve tálaljuk.
Burgonyapüré
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg burgonya
2 dkg vaj
1 dl tej
1 dl tejföl
só
Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a tejfölt, sóval ízesítjük, majd habverővel simára keverjük, formázva kínáljuk a kacsamáj mellé.


