topbar
fejlec01

foetel Baconbe sült bazsalikomos brokkolis csirkemell

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg csirkemell
10 dkg camembert sajt
20 dkg bacon szalonna
20 dkg császárszalonna
40 dkg brokkoli
1 cs. bazsalikom
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db tojás
2 dl tejföl
só, bors

Elkészítési mód:
A formát olajjal kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük bacon szalonnával. A hagymát és a császárszalonnát kockára, a fokhagymát karikára, a bazsalikomot finomra vágjuk. A császárszalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, azután a kockázott csirkemellet, a fokhagymát és a finomra vágott bazsalikomot. A húst kifehéredésig sütjük, majd beleöntjük a keverőedénybe, hozzáadjuk a lisztet, a brokkolit, a tejfölt és összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A szalonnával kibélelt formába belehelyezzük a sajtszeleteket, majd rárakjuk a csirkés ragut és a megmaradt bacon szalonnával lefedjük. Egy tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben kb. 170 °C-on 40 percig sütjük, majd egy másik tepsit rárakunk és ennek segítségével a formából kiborítjuk, azután visszarakjuk a sütőbe és 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve esztétikusan kínáljuk.

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben