Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg csirkemell
10 dkg camembert sajt
20 dkg bacon szalonna
20 dkg császárszalonna
40 dkg brokkoli
1 cs. bazsalikom
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db tojás
2 dl tejföl
só, bors
Elkészítési mód:
A formát olajjal kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük bacon szalonnával. A hagymát és a császárszalonnát kockára, a fokhagymát karikára, a bazsalikomot finomra vágjuk. A császárszalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, azután a kockázott csirkemellet, a fokhagymát és a finomra vágott bazsalikomot. A húst kifehéredésig sütjük, majd beleöntjük a keverőedénybe, hozzáadjuk a lisztet, a brokkolit, a tejfölt és összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A szalonnával kibélelt formába belehelyezzük a sajtszeleteket, majd rárakjuk a csirkés ragut és a megmaradt bacon szalonnával lefedjük. Egy tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben kb. 170 °C-on 40 percig sütjük, majd egy másik tepsit rárakunk és ennek segítségével a formából kiborítjuk, azután visszarakjuk a sütőbe és 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve esztétikusan kínáljuk.