topbar
fejlec01

foetel Zsírjában eltett sertésoldalas pékné burgonyával

 

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg sertésoldalas

2 fej lilahagyma

2 db pirospaprika

2 db zöldpaprika

60 dkg újburgonya

10 dkg zsír

Elkészítési mód:

Az újburgonya héját lekaparjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük. A paprikák belsejét kiszedjük és a hagymával együtt metéltre vágjuk. Az oldalast zsírjából kiolvasztjuk és belerakjuk a hagymát, a paprikát és a lecsepegtetett főtt burgonyát és megsütjük. Köretként tálaljuk az oldalas mellé, friss rozmaringgal díszítjük. Természetesen nekem szerencsém volt, mert olyan helyen készítette a receptet, ahol zsírjában eltett oldalast lehetett kapni. Ne jöjjenek zavarba, friss sült oldalast is ugyanilyen finomra el lehet készíteni.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben