Hozzávalók
(4 személyre):
80 dkg afrikai harcsaszelet
2 csom. petrezselyemzöldje
só, bors
A raguhoz:
40 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. olaj
1 ek. liszt
1 tk. őrölt pirospaprika
2 dl tej
só, bors
Elkészítési mód:
A halszeleteket hideg víz alatt megmossuk, azután egyesével alufóliára tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd 1-1 csomó petrezselyemzöldet helyezünk rá, és felcsavarjuk. Belerakjuk egy tepsibe, vizet öntünk alá, és 150 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre pároljuk. Közben a felszeletelt gombát és a finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, őrölt pirospaprikával, (stauboljuk) egy keverés után felöntjük tejjel, sóval, borssal ízesítjük és krémesre főzzük. Végezetül esztétikusan tálaljuk a formából kiöntött sült túrós csuszával.
Formába sült túrós csusza
Hozzávalók
(4 személyre):
25 dkg csuszatészta
1 ek. olaj
20 dkg túró
2 dl tejföl
1 db tojássárgája
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg bacon
só
Elkészítési mód:
A tésztát forró, enyhén sós, olajos vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leszűrjük. A kolozsvári szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk. A túrót összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, a pirított szalonnakockákkal és a tésztával. A kivajazott kerámiaformát baconszalonnával kibéleljük, túrós tésztával megtöltjük, majd 1-1 evőkanál tejföllel lekenjük, és befejezésül a bacon szalonnát ráhajtjuk. 150 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.