topbar
fejlec01

foetel Töltött karalábélevél kapros karalábéfőzelék ágyon

 

Hozzávalók (4 személyre):

60 dkg karalábé

8 db karalábélevél

20 dkg darált sertéscomb

10 dkg darált marhacomb

20 dkg rizs

2 ek. liszt

1 dl tejföl

1 cs. kapor

1 gerezd fokhagyma

1 ek. olívaolaj

só, Vegeta

 

Elkészítési mód:

A húsokat, a rizst, a finomra vágott fokhagymát összegyúrjuk, és sóval, Vegetával ízesítjük, majd beletöltjük a leforrázott karalábélevelekbe. A levél keskenyebb végére helyezzük a tölteléket, az egyik felét ráhajtjuk a töltelékre, majd feltekerjük, a másik felét a mutatóujjunk segítségével benyomkodjuk. (Megj.: Ne töltsük feszesre a karalábéleveleket, legyen helye a rizsnek megdagadni!) A karalábét összekockázzuk, megfuttatjuk olívaolajon, és a már betöltött karalábéleveleket rárakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, azután az apróra vágott kaporral fűszerezzük, majd sóval ízesítjük. Lassú tűzön, puhára főzzük. A töltelékeket kivesszük. A kockázott főtt karalábét liszttel és tejföllel behabarjuk, majd a töltelékeket visszarakjuk és felforraljuk. Kaporral díszítve tálaljuk.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben