Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg karalábé
8 db karalábélevél
20 dkg darált sertéscomb
10 dkg darált marhacomb
20 dkg rizs
2 ek. liszt
1 dl tejföl
1 cs. kapor
1 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
só, Vegeta
Elkészítési mód:
A húsokat, a rizst, a finomra vágott fokhagymát összegyúrjuk, és sóval, Vegetával ízesítjük, majd beletöltjük a leforrázott karalábélevelekbe. A levél keskenyebb végére helyezzük a tölteléket, az egyik felét ráhajtjuk a töltelékre, majd feltekerjük, a másik felét a mutatóujjunk segítségével benyomkodjuk. (Megj.: Ne töltsük feszesre a karalábéleveleket, legyen helye a rizsnek megdagadni!) A karalábét összekockázzuk, megfuttatjuk olívaolajon, és a már betöltött karalábéleveleket rárakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, azután az apróra vágott kaporral fűszerezzük, majd sóval ízesítjük. Lassú tűzön, puhára főzzük. A töltelékeket kivesszük. A kockázott főtt karalábét liszttel és tejföllel behabarjuk, majd a töltelékeket visszarakjuk és felforraljuk. Kaporral díszítve tálaljuk.




