Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg vegyes csont
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 kis fej zeller
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyemzöld
20 dkg házi csigatészta
pár szem egész bors
só
Elkészítési mód:
A csontokat leforrázzuk, majd jól átmossuk. 1,5 liter vízben feltesszük főni, ha felforr lehabozzuk, belerakjuk a hozzávalókat. Beleszórjuk a pár szem egész borsot és sóval ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 2-3 óráig főzzük. Menet közben a főzésben lévő levesből 4 dl-t egy forraló edénybe merünk, felforraljuk, belerakjuk a csigatésztát és megfőzzük. A csontlevest leszűrjük. Kockákra vágott zöldségekkel, csigatésztával forrón tálaljuk és finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintjük.


