Hozzávalók:
(4 személyre)
8 dkg rizs
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 gerezd fokhagyma
2 db friss bazsalikomlevél
2 csomag petrezselyemzöld
1 dl tejföl
1 evőkanál kalocsai őrölt paprika
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítési mód:
Olívaolajon megpirítjuk a megtisztított karikákra vágott zöldségeket, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a bazsalikomleveleket, a péppé zúzott fokhagymát és meghintjük kalocsai őrölt paprikával, sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt pár percig pároljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és felforraljuk. Beletesszük a megmosott, megtisztított rizst és puhára főzzük. (Megj.: Ha a víz elfőtt, pótoljuk.) Tálalásnál hozzáadjuk a simára kikevert tejfölt.