Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg pontyaprólék
50 dkg pontyikra
10 dkg haltej
2 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
3 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
só, bors
Elkészítési mód:
A tisztított halaprólékot a darabolt vöröshagymával, zöldpaprikával, paradicsommal feltesszük főzni. Sóval, borssal beízesítjük, meghintjük őrölt pirospaprikával, összekeverjük és felöntjük 1 dl vízzel. Egy forralás után lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. A folyadékot menet közben pótoljuk. Leszűrjük, majd a levet újra feltesszük főzni és belerakjuk a haltejet és az ikrát. 10-15 perc alatt készre főzzük. Botmixerrel krémesítjük. Forrón tálaljuk, aki szereti zöldpaprikával erőt adhat neki.


