topbar
fejlec01

leves Hal erőleves

 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg pontyaprólék
50 dkg pontyikra
10 dkg haltej
2 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
3 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
só, bors

Elkészítési mód:
A tisztított halaprólékot a darabolt vöröshagymával, zöldpaprikával, paradicsommal feltesszük főzni. Sóval, borssal beízesítjük, meghintjük őrölt pirospaprikával, összekeverjük és felöntjük 1 dl vízzel. Egy forralás után lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. A folyadékot menet közben pótoljuk. Leszűrjük, majd a levet újra feltesszük főzni és belerakjuk a haltejet és az ikrát. 10-15 perc alatt készre főzzük. Botmixerrel krémesítjük. Forrón tálaljuk, aki szereti zöldpaprikával erőt adhat neki.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben