Hozzávalók
(4 főre):
40 dkg birkacomb
20 dkg zöldbab
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
1 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
1 cs. petrezselyemzöld
3 dkg kalocsai őrölt paprika
1 ek. őrölt tárkony
1 ek. liszt
1 dl tejföl
2 ek. olaj
1 ek. sűrített paradicsom
só, bors
Elkészítési mód:
A húst kockákra, a zöldbabot darabokra, a hagymát és a petrezselyemzöldjét finomra, a burgonyát valamint a zöldségeket kockákra vágjuk. Olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, zsírjára sütjük, meghintjük őrölt paprikával, petrezselyemzöldjével, tárkonnyal, s amikor a paprika elolvad felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, sóval, borssal, valamint a fűszerekkel, a paradicsompürével és a fokhagymával ízesítjük. A húst lassú tűzön puhára főzzük, majd belerakjuk a zöldségeket és felöntjük 8 dl vízzel, készre főzzük, azután a lisztet tejfellel összekeverjük és behabarjuk, egy forralás után tálaljuk.


