topbar
fejlec01

leves palócleves

 

Hozzávalók
(4 főre):

40 dkg birkacomb
20 dkg zöldbab
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
1 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
1 cs. petrezselyemzöld
3 dkg kalocsai őrölt paprika
1 ek. őrölt tárkony
1 ek. liszt
1 dl tejföl
2 ek. olaj
1 ek. sűrített paradicsom
só, bors

 

Elkészítési mód:
A húst kockákra, a zöldbabot darabokra, a hagymát és a petrezselyemzöldjét finomra, a burgonyát valamint a zöldségeket kockákra vágjuk. Olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, zsírjára sütjük, meghintjük őrölt paprikával, petrezselyemzöldjével, tárkonnyal, s amikor a paprika elolvad felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, sóval, borssal, valamint a fűszerekkel, a paradicsompürével és a fokhagymával ízesítjük. A húst lassú tűzön puhára főzzük, majd belerakjuk a zöldségeket és felöntjük 8 dl vízzel, készre főzzük, azután a lisztet tejfellel összekeverjük és behabarjuk, egy forralás után tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben