Hozzávalók:
(4 személyre)
20 dkg pulykamell filé
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg zöldborsó
2 csokor friss kapor
1 dl tejszín
1 db tojássárgája
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
só, Vegeta
Elkészítési mód:
A kockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockázott húst, a zöldségeket, a finomra vágott kaprot és fedő alatt megpároljuk. Azután meghintjük liszttel s jól összekeverjük, sóval, vegetával beízesítjük, felöntjük 1 l vízzel, majd felforraljuk, hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön készre főzzük. Menet közben a tejszínt a tojássárgájával simára keverjük és állandó kevergetés mellett belecsurgatjuk a levesbe. Forrón tálaljuk.


