Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg birsalma
1 dl tejföl
2 ek. liszt
1 dl tej
5 dkg cukor
3 t.vaníliáscukor
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. fahéj
1 csipet só
Elkészítési mód:
A birsalmáról a bolyhokat szárazon ledörzsöljük. Jól megmossuk, azután félbe vágjuk, majd a magházát kivágjuk. Vékonyra szeleteljük és egy lábasba rakjuk. 8 dl vízzel felöntjük. Őrölt fahéjjal, szegfűszeggel illatosítjuk, majd a cukrokkal és egy csipet sóval ízesítjük. Puhára főzzük, azután beleöntjük a tejet és felforraljuk. A simára kevert liszttel és tejföllel behabarjuk és bársonyosra főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe rakjuk. Hidegen tálaljuk.