Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tejszínes málnatorta

 

Hozzávalók:(10 személyre)

Tészta:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. liszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 2 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 4 ek. olívaolaj

Krém:

  • 5 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 2 ek. zselatin
  • 5 dl Hullala tejszín
  • Málnás zselatin:
  • 2 ek. zselatin
  • 20 dkg málna

Elkészítési mód:
A cukrot, az olajat és a tojásokat simára keverjük és hozzáadjuk a kakaóporral együtt átszitált lisztet, majd az egészet összedolgozzuk. 24 cm-es tortaformába öntjük és a tetejét egyenletesen elsimítjuk. 170 C-os előmelegített sütőben megsütjük. Amíg a tészta hűl a tejet felforraljuk, azután a cukrokkal beízesítjük, majd alacsonyabb hőfokon tovább melegítjük, ezt követően belerakjuk a zselatint és olvadásig főzzük. Félrerakjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük és a langyos zselatinos tejet hozzákeverjük. Ráöntjük a kihűlt piskótatészta tetejére, majd egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük. Menet közben a jól megmosott málnát leturmixoljuk és egy szűrőruhán keresztül átnyomkodjuk. Langyos vízben simára keverjük a zselatinport és lassú tűzön olvadásig melegítjük, majd hozzáadjuk a málnalét. Simára keverjük, és rövid ideig hagyjuk kihűlni, azután a tortára öntjük. Szeletelésig min. 1 órán keresztül hűtőben tartjuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben