topbar
fejlec01

desszert Tejszínes málnatorta

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

Tészta:

4 db tojás

4 ek. liszt

1 ek. kakaópor

2 ek. porcukor

1 cs. vaníliás cukor

1 cs. sütőpor

4 ek. olívaolaj

 

Krém:

5 ek. cukor

2 cs. vaníliás cukor

4 dl tej

2 ek. zselatin

5 dl 35%-os habtejszín

 

Málnás zselatin:

2 ek. zselatin

20 dkg málna

 

Elkészítési mód:

A cukrot, az olajat és a tojásokat simára keverjük és hozzáadjuk a kakaóporral együtt átszitált lisztet, majd az egészet összedolgozzuk. 24 cm-es tortaformába öntjük és a tetejét egyenletesen elsimítjuk. 170 C-os előmelegített sütőben megsütjük. Amíg a tészta hűl a tejet felforraljuk, azután a cukrokkal beízesítjük, majd alacsonyabb hőfokon tovább melegítjük, ezt követően belerakjuk a zselatint és olvadásig főzzük. Félrerakjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük és a langyos zselatinos tejet hozzákeverjük. Ráöntjük a kihűlt piskótatészta tetejére, majd egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük. Menet közben a jól megmosott málnát leturmixoljuk és egy szűrőruhán keresztül átnyomkodjuk. Langyos vízben simára keverjük a zselatinport és lassú tűzön olvadásig melegítjük, majd hozzáadjuk a málnalét. Simára keverjük, és rövid ideig hagyjuk kihűlni, azután a tortára öntjük. Szeletelésig min. 3 órán keresztül hűtőben tartjuk.

 


 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben