Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kati szelet

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 5 dkg kakaó
  • 5 dkg baracklekvár
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 0,5 dl rum

A tetejére:

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés mód:

A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, eldolgozzuk, 3 lapot nyújtunk ki belőle, amelyeket egyesével a tepsi hátán megsütünk. Amikor elkészült és kihűlt, egy lapot összetörünk, vaníliás tejjel meglocsoljuk, és a töltelék hozzávalóival együtt habosra keverjük. A masszát ezután a két lap közé kenjük. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét, fa-vagy műanyag fésűvel hullámosítjuk. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük, és a tetejét darabolt csokoládéval megszórjuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben