Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tejszínes diós- mézes süti

 

Hozzávalók (10 főre):
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 6 ek. méz
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 t. szalakáli

A krémhez:

  • 2 cs. tejszínes pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 ek. méz

Elkészítési mód:
A lisztet, a szódabikarbónával és a szalakálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
Krém: A tejszínes pudingport a cukorral, a mézzel és 2 dl tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel krémesre főzzük, azután lehűtjük. A margarint botmixerrel felhabosítjuk, és a krémmel összekeverjük. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, és egymás tetejére helyezzük. A tetejét is bevonjuk a tejszínes krémmel, majd tortafésűvel díszítjük, dióval és körtével tálaljuk.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben