topbar
fejlec01

desszert Tejszínes diós mézes süti

 

Hozzávalók (10 főre):
A tésztához:

40 dkg liszt

5 dkg cukor

6 ek. méz

3 tojás

5 dkg vaj

1 dl tej

10 dkg darált dió

1 tk. szódabikarbóna

1 t. szalakáli

 

A krémhez:

2 cs. tejszínes pudingpor

5 dl tej

15 dkg porcukor

20 dkg margarin

4 ek. méz

 

Elkészítési mód:

A lisztet, a szódabikarbónával és a szalakálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
Krém: A tejszínes pudingport a cukorral, a mézzel és 2 dl tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel krémesre főzzük, azután lehűtjük. A margarint botmixerrel felhabosítjuk, és a krémmel összekeverjük. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, és egymás tetejére helyezzük. A tetejét is bevonjuk a tejszínes krémmel, majd tortafésűvel díszítjük, dióval és körtével tálaljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben