Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Roston sült sertéskaraj, zöldségekkel

 

Hozzávalók (4 személyre):

  •  80 dkg (8 szelet) sertéskaraj
  •  40 dkg burgonya
  • 20 dkg répa
  • 20 dkg gomba
  • 1 db cukkini
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 cs. újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. mustár
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

Elkészítési mód:

A karajt 8 szeletre vágjuk, sóval, borssal, mustárral bedörzsöljük, lábasba rakjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a tört fokhagymát, a tisztított vöröshagymát, majd egy forralás után hagyjuk kihűlni. 48 óráig hűtőbe rakjuk érlelni. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, és lecsepegtetjük. A húsokat kivesszük a pácléből, és a zöldségekkel együtt állandó forgatás mellett, forró rostlapon kevés olajjal locsolgatva megsütjük. Ízlésesen, újhagymával díszítve tálaljuk.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben