Hozzávalók: (10 személyre)
25 dkg liszt
15 dkg darált mandula
20 dkg vaj
5 db tojássárgája
5 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
1 kávéskanál reszelt citrom héja
A töltelékhez:
40 dkg túró
10 dkg vaj
10 dkg cukor
5 dkg búzadara
10 dkg mazsola
5 db tojásfehérje
Elkészítési mód:A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, kb. 30 percig pihentetjük. Menet közben elkészítjük a túrótölteléket. A mazsolát a túróval, a vajjal, a cukorral és a búzadarával összekeverjük. Óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot. A tészta felét kinyitjuk és egy vajjal kikent lisztezett tepsibe terítjük. Kb. 200 °C-on 15 percig sütjük. Az elősütött tésztára egyenletesen szétterítjük a túrótölteléket. A tészta másik felét is kinyitjuk és lefedjük a tölteléket, a tetejét villával megszurkáljuk, majd kb. 40-50 perc alatt 200 °C-on szép barnára megsütjük. Ha kihűlt kockákra vágjuk és a tetejét porcukorral meghintjük.