Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Tejfölös sütőtök-krémleves pirított magvakkal

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 2 db kisebb sütőtök
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg tökmag
  • 2 dkg mandula
  • 1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:

A tököket megmossuk, éles késsel kettévágjuk, a belsejét kiszedjük, összekockázzuk és a karikákra vágott fokhagymával vajon enyhén felhevítjük, majd fedő alatt rövid ideig pároljuk. Ezután felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük és puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük, simára kevert tejföllel dúsítjuk és krémesre főzzük. Olívaolajon enyhén megpirított magvakkal meghintve kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben