topbar
fejlec01

Oregánós grissini

Hozzávalók:
(4 személyre)

A tésztához:

40 dkg finomliszt
2 ek. olívaolaj
2 dl víz
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 tk. őrölt oregáno
1 tk. cukor
1 tk. só

A kenéshez:

1 db tojás


Elkészítési mód:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a vizet, az őrölt oregánót és a sót. Összegyúrjuk, cipóra formázzuk és meleg helyen 1 órán át letakarva a kétszeresére kelesztjük. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, majd 2 cm x 20 cm-es rudakra vágjuk, megcsavarjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. További 30 percen át kelesztjük, megkenjük a felvert tojással, és 180°C-os sütőben kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben