Hozzávalók:
(4 személyre)
A tésztához:
40 dkg finomliszt
2 ek. olívaolaj
2 dl víz
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 tk. őrölt oregáno
1 tk. cukor
1 tk. só
A kenéshez:
1 db tojás
Elkészítési mód:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a vizet, az őrölt oregánót és a sót. Összegyúrjuk, cipóra formázzuk és meleg helyen 1 órán át letakarva a kétszeresére kelesztjük. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, majd 2 cm x 20 cm-es rudakra vágjuk, megcsavarjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. További 30 percen át kelesztjük, megkenjük a felvert tojással, és 180°C-os sütőben kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.