Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg csirkemellfilé
2 fej római saláta
20 dkg koktélparadicsom
2 db tojássárgája
2 gerezd fokhagyma
2 tk. mustár
2 ek. citromlé
3 ek. reszelt parmezán
0,5 dl olívaolaj
pirított kenyérkocka
1 tk. worcester szósz
olaj (a sütéshez)
só, frissen őrölt bors
Páclé
1 dl olívaolaj
4 gerezd fokhagyma összezúzva
1 ek. őrölt bors
A tálaláshoz: parmezánforgács
Elkészítési mód:
A csirkemellfilét szeletekre vágjuk, megsózzuk, edénybe tesszük, őrölt borssal és zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük, majd felöntjük annyi olívaolajjal, hogy ellepje. 1-2 órán át pihentetjük a hűtőszekrényben, így kevésbé szárad ki és ízletesebb lesz. Menet közben botmixer segítségével krémesre keverjük a tojások sárgáját a mustárral, a zúzott fokhagymával, a citromlével, a reszelt parmezánsajttal, majd apránként hozzáadagoljuk az olívaolajat, azután worcester-szósszal, sóval, borssal ízesítjük. A csirkemellszeleteket kivesszük a pácléből, forró olajon megsütjük majd félrerakjuk. Ugyan ebben a fűszeres fokhagymás olajban megpirítjuk a felkockázott kenyérdarabokat. A megtisztított és átmosott salátaleveleket tálalás előtt (különben a levelek elvesztik ropogósságukat) apró darabokra tépkedjük, majd tálba tesszük, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, meglocsoljuk az öntettel és jól elkeverjük. Azután tányérokra tesszük, megszórjuk a kenyérkockákkal, ráhalmozzuk a sült csirkemellet, parmezánforgáccsal díszítve esztétikusan tálaljuk.