topbar
fejlec01

eloetel Sült császárszalonna csípős paprikasalátával újhagymával

Hozzávalók:
(4 személyre)

30 dkg főtt császárszalonna
2 db bogyiszlói paprika
2 db chili paprika
1 dl olaj
1 csomó újhagyma
só, cukor, ecet

 

Elkészítési mód:
A szalonnát olajban, egy hevítés után lassú tűzön (kb. 60 ⁰C) egy órán keresztül abáljuk (konfitáljuk), majd 200 °C-on pirosra sütjük. Azután félretesszük, és hagyjuk kihűlni, majd szervírozásig hűtőben tároljuk. Közben a paprikákat kicsumázzuk és apróra vágjuk. Enyhén sós, ecetes, cukros, langyos vízbe rakjuk, majd lecsurgatjuk. Köretként tálaljuk az újhagymával együtt, a felszeletelt szalonna mellé.
Tipp: Aki nem szereti a csípőset, az édes paprikával is elkészítheti.

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben