topbar
fejlec01

menu Fokhagymás pulykamellfilé sült csemegekukoricával lapcsánkával

Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg pulykamellfilé
2 cső csemegekukorica
1 dl tej
3 gerezd foghagyma

Elkészítési mód:

Az ujjnyi vastagra szeletelt pulykamellfilét zúzott foghagymával jól bedörzsöljük, felöntjük tejjel, majd 24 óráig hűtőbe rakjuk érlelni. Sütés előtt a húsról papírtörlővel leitatjuk a tejet, meghintjük sóval és forró sütőlapon kb. 10-15 perc alatt mindkét oldalát szép aranybarnára pirítjuk. A rövid ideig előfőzött kukoricacsövet gyakran forgatva rostlapon a hús mellett megsütjük a csemegekukoricát.

Lapcsánka
Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg burgonya
1 gerezd fokhagyma
2 db tojás
5 dkg liszt
2 dl tejföl
2 ek. olaj a sütéshez
só, bors

Elkészítési mód:

A meghámozott lereszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a tojásokat, valamint a péppé tört fokhagymát. Sóval, őrölt fekete borssal kikeverjük. A forró rostlapot megkenjük kevés olajjal, és evőkanállal vékony lepényeket formálunk rá a tésztából. Mindkét oldalát pirosra sütjük. A felesleges olajat szalvétával felitatjuk róla.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben