Hozzávalók:
(4 személyre)(450 kcal/fő)
20 dkg borjúcomb
5 dkg mangalicazsír
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg lecsó
1 gerezd fokhagyma
4 db tojás
10 dkg zöldborsó
2 dl tejföl
5 dkg liszt
2 dkg őrölt pirospaprika
1 cs. petrezselyemzöld
1 db citrom
1 dl citromlé
só, bors
Elkészítési mód:
A kockázott hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst, sóval, borssal ízesítjük, őrölt pirospaprikával meghintjük, egy keverés után hozzáadjuk a lecsót, majd zsírjára pirítjuk. Kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett, lassú tűzön pörköltet főzünk. A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk és felkarikázzuk. A pörköltet felöntjük 1 l alaplével, beletesszük a zöldborsót, felforraljuk, majd simára kevert tejfölös liszttel behabarjuk. Citromlével ízesítjük és krémesre főzzük. A levesestálba beletesszük a felszeletelt tojásokat, rámerjük a forró levest. Citromkarikával, tejföllel és finomra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.


