Hozzávalók:
(4 személyre) (560 kcal/fő)
1 gyöngytyúk
50 dkg sárgrépa
50 dkg petrezselyem
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem zöld
1 cs. zeller zöld
2 db. kelkáposzta levél
20 dkg házi finom metélt
2 tojás fehérje
1 kk. egész színes bors
1 kk. szódabikarbóna
só
Elkészítési mód:
A gyöngytyúkot hideg vízben feltesszük főzni, egy forralás után lehabozzuk, bezöldségeljük, sóval, fekete-és színes borssal fűszerezzük, majd lassú tűzön gyöngyöztetve készre főzzük. Leszűrjük, a sárgarépa felét és a többi zöldséget apró kockára vágjuk és tálalásig melegen tartjuk. A finommetéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és félre rakjuk. A gyöngytyúk húsát lefejtjük, apróra vágjuk, tojásfehérjével és sóval összedolgozzuk, utána a kiterített folpackra fél cm vastagon elterítjük. Szódabikarbónás vízben forrázott kelkáposztalevéllel betakarjuk, majd a félretett sárgarépát összekeverjük a tojásfehérjével, (sárgarépapürét készítünk) és egyenletesen elterítjük a káposztalevélen. Jó szorosan felgöngyöljük, és a folpack két végét megkötjük. Forró vízben 15 percig pároljuk, azután jéghideg vízben lehűtjük. A folpackból óvatosan kibontjuk, majd felszeleteljük. Esztétikusan a szeleteket tányérba helyezzük a zöldségekkel és a metélttel, majd a tűzforró áttetsző aranysárga levest rámerjük.


