topbar
fejlec01

Leves Céklakrémleves libahússal töltött batyuval

Hozzávalók:
(4 személyre)


2 db cékla
1 csomó kapor
1 kis fej vöröshagyma
1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:
A meghámozott céklát, a tisztított vöröshagymát apró kockákra, a kaprot finomra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük, rövid idő alatt puhára főzzük, azután botmixerrel krémesítjük.

Libahússal töltött batyu

Hozzávalók:
(4 személyre)

20 dkg darált libahús
15 dkg liszt
3 dkg vaj
2 ek. tejföl
1 kis fej vöröshagyma
½ dl víz (amennyit gyúrás közbe felvesz)
1 kk. ecet
só, bors

Elkészítési mód:
A lisztet a tejföllel összekeverjük, beleöntjük az ecetet, sóval ízesítjük. Kevés víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, vajjal vékonyan bekenjük, majd összehajtogatjuk, és ezt a műveletet háromszor megismételjük, azt követően hűtőszekrényben pihentetjük. A finomra vágott vöröshagymát és a darált libahúst vajon megpároljuk, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A tésztát ismét kinyújtjuk, derelyevágóval 8x8 cm-es kockára szeleteljük, a közepébe rakjuk a darálthúst, azután szalvétára hajtjuk. 240 °C-os előmelegített sütőben, rövid idő alatt megsütjük. A húsos derelyét a leves mellé kínáljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben