topbar
fejlec01

leves Lebbencsleves gyulai módra

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

10 dkg lebbencs tészta
40 dkg burgonya
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg gyulai kolbász
10 dkg konzervlecsó
1 db kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál kalocsai őrölt paprika
1 csomó petrezselyemzöld
1 evőkanál olívaolaj
só, bors, vegeta

 

Elkészítési mód:
Egy fazékban egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott kolozsvári szalonnát és a karikára vágott gyulai kolbászt, valamint a lebbencs tésztát, majd az apróra vágott hagymát. (Megj.: Vigyázzanak! A műveletet gyorsan kell elvégezni, nehogy megégjenek az alapanyagok.) Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a lecsót, a pirospaprikát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt megpároljuk, majd felöntjük 1 l vízzel. Sóval, borssal, vegetával beízesítjük, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük. Menet közben a folyadékot pótolhatjuk. Tálalásnál francia petrezselyemmel díszítjük.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben