Hozzávalók:
(4 személyre)
10 dkg lebbencs tészta
40 dkg burgonya
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg gyulai kolbász
10 dkg konzervlecsó
1 db kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál kalocsai őrölt paprika
1 csomó petrezselyemzöld
1 evőkanál olívaolaj
só, bors, vegeta
Elkészítési mód:
Egy fazékban egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott kolozsvári szalonnát és a karikára vágott gyulai kolbászt, valamint a lebbencs tésztát, majd az apróra vágott hagymát. (Megj.: Vigyázzanak! A műveletet gyorsan kell elvégezni, nehogy megégjenek az alapanyagok.) Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a lecsót, a pirospaprikát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt megpároljuk, majd felöntjük 1 l vízzel. Sóval, borssal, vegetával beízesítjük, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük. Menet közben a folyadékot pótolhatjuk. Tálalásnál francia petrezselyemmel díszítjük.