Hozzávalók:
(4 személyre)
20 dkg mangalica szűzpecsenye
5 dkg császárszalonna
5 dkg csabai kolbász
10 dkg füstölt tarja
500g vörösbab (konzerv)
50 dkg savanyú káposzta
1 ek. paradicsom püré
1 csokor friss kapor
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
5 dkg mangalicazsír
1 dl tejföl
só, bors
Elkészítési mód:
A szűzpecsenyét, a császárszalonnát, a paradicsomot, a hagymát, a zöldpaprikát, a füstölt tarját kockákra, a kolbászt karikákra, a kaprot és a fokhagymát finomra vágjuk. A mangalicazsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst, a szalonnát, füstölt tarját és a kolbászt. Zsírjára pirítjuk és meghintjük őrölt pirospaprikával. Belerakjuk a paradicsompürét, a paradicsomot az apróra vágott savanyúkáposztát, a fokhagymát és a kaprot. Jól összekeverjük és fedő alatt pár percig pároljuk. Beleöntjük a konzervbabot, lével együtt és felöntjük 1 l vízzel. Sóval, borssal beízesítjük és lassú tűzön készre főzzük. Tálalásnál simára kevert tejföllel meglocsoljuk. Burgonyalángossal fogyasztjuk.