topbar
fejlec01
babossavanyukaposztaleves

Hozzávalók:
(4 személyre)

20 dkg mangalica szűzpecsenye
5 dkg császárszalonna
5 dkg csabai kolbász
10 dkg füstölt tarja
500g vörösbab (konzerv)
50 dkg savanyú káposzta
1 ek. paradicsom püré
1 csokor friss kapor
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
5 dkg mangalicazsír
1 dl tejföl
só, bors

Elkészítési mód:
A szűzpecsenyét, a császárszalonnát, a paradicsomot, a hagymát, a zöldpaprikát, a füstölt tarját kockákra, a kolbászt karikákra, a kaprot és a fokhagymát finomra vágjuk. A mangalicazsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst, a szalonnát, füstölt tarját és a kolbászt. Zsírjára pirítjuk és meghintjük őrölt pirospaprikával. Belerakjuk a paradicsompürét, a paradicsomot az apróra vágott savanyúkáposztát, a fokhagymát és a kaprot. Jól összekeverjük és fedő alatt pár percig pároljuk. Beleöntjük a konzervbabot, lével együtt és felöntjük 1 l vízzel. Sóval, borssal beízesítjük és lassú tűzön készre főzzük. Tálalásnál simára kevert tejföllel meglocsoljuk. Burgonyalángossal fogyasztjuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben