Hozzávalók:
(4 személyre)
30 dkg zöldbab
10 dkg csabai kolbász
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 csomó petrezselyemzöld
1 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál liszt
1 csipet bors
só
Elkészítési mód:
Olíva olajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát és a karikára vágott csabai kolbászt. A megtisztított 3-4 cm-es darabokra vágott zöldbabot és a finomra vágott petrezselyemzöldet hozzáadjuk, megpároljuk és sóval, borssal ízesítjük. 1 liter vízzel felöntjük, és puhára főzzük. Egy tálban a lisztet a tejföllel összekeverjük, majd a forró levesből hozzámerünk. Óvatosan csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a zöldbableveshez. Összeforraljuk és tálalásnál finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.


