topbar
fejlec01

 

leves Kedvenc gulyáslevesem

Hozzávalók:
(4 személyre)

20 dkg sertés szűzérme
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg gyulai kolbász
1 fej vöröshagyma
20 dkg tisztított burgonya
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 kis fej zeller
1 gerezd fokhagyma
1 db TV paprika
2 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
2 dkg kalocsai őrölt paprika
egy csipet őrölt kömény
egy csipet bors
5 dkg mangalicazsír
1 db tojás
5 dkg liszt
só, vegeta

 

Elkészítési mód:
A sertés szűzérmét, a szalonnát, a hagymát, a TV paprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra, a kolbászt karikákra vágjuk. Egy lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, utána hozzáadjuk a zöldségeket, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymát, valamint a kockákra vágott paprikát, paradicsomot és a burgonyát. Meghintjük kalocsai őrölt paprikával, köménnyel, borssal, sóval, vegetával beízesítjük. Sűrű kevergetés mellett, fedő alatt megpároljuk, majd zsírjára sütjük és felöntjük 2 l vízzel. Intenzív lángon felforrósítjuk és evőkanállal beleszaggatjuk a tojásból, lisztből kavart galuskát. Az egészet puhára főzzük. Ha a folyadék elpárolog, pótolhatjuk. Forrón tálaljuk, aki szereti csípős paprikával erőt adhat neki.

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben