Hozzávalók:
(4 személyre)
20 dkg sertés szűzérme
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg gyulai kolbász
1 fej vöröshagyma
20 dkg tisztított burgonya
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 kis fej zeller
1 gerezd fokhagyma
1 db TV paprika
2 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
2 dkg kalocsai őrölt paprika
egy csipet őrölt kömény
egy csipet bors
5 dkg mangalicazsír
1 db tojás
5 dkg liszt
só, vegeta
Elkészítési mód:
A sertés szűzérmét, a szalonnát, a hagymát, a TV paprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra, a kolbászt karikákra vágjuk. Egy lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, utána hozzáadjuk a zöldségeket, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymát, valamint a kockákra vágott paprikát, paradicsomot és a burgonyát. Meghintjük kalocsai őrölt paprikával, köménnyel, borssal, sóval, vegetával beízesítjük. Sűrű kevergetés mellett, fedő alatt megpároljuk, majd zsírjára sütjük és felöntjük 2 l vízzel. Intenzív lángon felforrósítjuk és evőkanállal beleszaggatjuk a tojásból, lisztből kavart galuskát. Az egészet puhára főzzük. Ha a folyadék elpárolog, pótolhatjuk. Forrón tálaljuk, aki szereti csípős paprikával erőt adhat neki.


