topbar
fejlec01

20141005 58 MA

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 db jérce
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
1 fél zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, egész szemesbors
10 dkg finommetélt

Elkészítési mód:
A tyúkot egészben jól átmossuk, letisztítjuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd az első levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a tyúkot, s hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük és egy forralás után lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 3 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a metélt tésztát kifőzzük. A levest leszűrjük, a húst lefejtjük a csontról, a zöldségeket feldaraboljuk, belerakjuk a tésztával együtt a tálba, majd a forró levessel felöntjük, és snidlinggel megszórva kínáljuk.

 

 
topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben