Hozzávalók:
(4 személyre)
1 db jérce
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
1 fél zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, egész szemesbors
10 dkg finommetélt
Elkészítési mód:
A tyúkot egészben jól átmossuk, letisztítjuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd az első levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a tyúkot, s hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük és egy forralás után lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 3 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a metélt tésztát kifőzzük. A levest leszűrjük, a húst lefejtjük a csontról, a zöldségeket feldaraboljuk, belerakjuk a tésztával együtt a tálba, majd a forró levessel felöntjük, és snidlinggel megszórva kínáljuk.


