topbar
fejlec01

leves Karfiol krémleves pirított baconszalonnával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg karfiol
5 dkg bacon szalonna
1 cs. újhagyma
2 dkg vaj
1 dl tejföl
1 ek. olívaolaj
só, bors

Elkészítési mód:
A karfiolt rózsáira szedjük, átmossuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Az újhagymát apróra vágjuk, vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a főtt karfiolhoz. Botmixerrel pépesítjük, 8 dl vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, krémesre főzzük, és simára kevert tejföllel dúsítjuk. Menet közben a bacon szalonnát olívaolajon megpirítjuk és a leves tetejére tesszük. Sült szalonnás olívaolajjal meglocsoljuk, és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben