topbar
fejlec01

leves Ököruszályleves

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg marhafarok (ököruszály)
5 db sárgarépa
5 db petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
1 fél zellergumó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tv paprika
1 db paradicsom
só, egész szemes bors
10 dkg házi finommetélt

Elkészítési mód:
A marhafarkat 8 db-ra vágjuk, jól átmossuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd ezt a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a húsos csontokat s hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük vízzel, felforraljuk. Sóval ízesítjük, beleszórjuk a szemes borsot és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 3-4 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a házi finommetéltet kifőzzük. A levest szűrön keresztül egy edénybe átszűrjük. A zöldségeket kockákra vágjuk, és egy tálra a főtt ököruszály mellé tesszük. A levest forrón, finommetélttel tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben