Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg marhafarok (ököruszály)
5 db sárgarépa
5 db petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
1 fél zellergumó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tv paprika
1 db paradicsom
só, egész szemes bors
10 dkg házi finommetélt
Elkészítési mód:
A marhafarkat 8 db-ra vágjuk, jól átmossuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd ezt a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a húsos csontokat s hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük vízzel, felforraljuk. Sóval ízesítjük, beleszórjuk a szemes borsot és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 3-4 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a házi finommetéltet kifőzzük. A levest szűrön keresztül egy edénybe átszűrjük. A zöldségeket kockákra vágjuk, és egy tálra a főtt ököruszály mellé tesszük. A levest forrón, finommetélttel tálaljuk.


