Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg halaprólék
30 dkg harcsafilé
10 dkg bőrös szalonna
5 db paradicsom
3 db zöldpaprika
1 erős zöldpaprika
1 g. fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 dkg őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
1 ek. liszt
2 db citrom
só, bors
Elkészítési mód:
A halaprólékot jól átmossuk, a hagymát, a paprikákat, a paradicsomot és a fokhagymát feldaraboljuk. A szalonnát bőrével együtt összekockázzuk és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halaprólékot és a zöldségeket. Meghintjük őrölt pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük.Felöntjük 1,5 l vízzel, és lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. Szitán leszűrjük. A halászlébe beletesszük a kockára vágott harcsafilét, citrom levével ízesítjük, és 10 perc alatt puhára főzzük, azután a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Citrommal, tejföllel díszítve, forrón tálaljuk.


