Hozzávalók: (4 személyre) (250 kcal/fő)
2 db füstölt első csülök
20 dkg bab
30 dkg savanyú káposzta
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 ek. liszt
1 ek. olaj
1 szál vörös bazsalikomlevél
só,bors
Elkészítési mód:
A főzés előtti napon a babot és a csülköt hideg vízben áztatjuk. A tisztított hagymát kockákra, a káposztát apróra, a zöldségeket karikákra, a fokhagymát és a vörös bazsalikomot finomra vágjuk, azután a lecsurgatott babbal együtt olajon megpároljuk. A csülköt egészben belerakjuk, felöntjük 1 l vízzel, egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük, sóval, borssal ízesítjük. A főtt csülköt kivesszük, hagyjuk kihűlni, azt követően felszeleteljük. A tejfölt a liszttel simára keverjük és behabarjuk a levest. Egy forralás után a felszeletelt csülökkel forrón tálaljuk, vörös bazsalikomlevéllel díszítjük.


