topbar
fejlec01

leves Korhelyleves

 

 

 

Hozzávalók: (4 személyre) (250 kcal/fő)

2 db füstölt első csülök
20 dkg bab
30 dkg savanyú káposzta
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 ek. liszt
1 ek. olaj
1 szál vörös bazsalikomlevél
só,bors

 

Elkészítési mód:
A főzés előtti napon a babot és a csülköt hideg vízben áztatjuk. A tisztított hagymát kockákra, a káposztát apróra, a zöldségeket karikákra, a fokhagymát és a vörös bazsalikomot finomra vágjuk, azután a lecsurgatott babbal együtt olajon megpároljuk. A csülköt egészben belerakjuk, felöntjük 1 l vízzel, egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük, sóval, borssal ízesítjük. A főtt csülköt kivesszük, hagyjuk kihűlni, azt követően felszeleteljük. A tejfölt a liszttel simára keverjük és behabarjuk a levest. Egy forralás után a felszeletelt csülökkel forrón tálaljuk, vörös bazsalikomlevéllel díszítjük.

 

 


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben