topbar
fejlec01

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Húsvétra

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Márton napra

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Karácsonyra

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Szilveszterre

 

 

 

Fácánhúsleves gazdagon (280 kcal)

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg fácán

20 dkg sárgarépa

20 dkg petrezselyemgyökér

15 dkg zeller

1 cs. zellerzöld

15 dkg zöldborsó

1 cs. petrezselyemzöld

10 dkg vöröshagyma

1 dkg fokhagyma

15 dkg csigatészta

só, szemes bors


Elkészítési mód:

A jól megtisztított fácánt átmossuk, beletesszük egy nagyobb fazékba, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a fácánt, újból felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket a zöldborsó kivételével. Egy forralás után sóval, szemes borssal ízesítjük, lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 3 óra alatt puhára főzzük, azután leszűrjük. A főtt zöldségeket és a húst összevágjuk, a menet közben kifőzött csigatésztával, a zöldborsóval együtt tálkába rakjuk, majd forró levessel felöntjük. Finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintve kínáljuk.

 

Húsvéti lakoma (760 kcal)

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 db báránycomb

1 db nyúl májával

2 fej vöröshagyma

3 g. fokhagyma

1 cs. petrezselyemzöld

5 dkg mangalicazsír

6 db tojás

50 dkg erdei gyümölcs mix (mélyhűtött)

1 t. majonéz

szemes bors, só

 

Elkészítési mód:

A combot a faggyútól megtisztítjuk, hurokkötéssel 2-3 cm-enként a zsineget feszesre húzva végigkötözzük spárgával és így adunk egy hengerformát a húsnak. Egy lábasban a zsírt felhevítjük, majd belerakjuk a sóval, borssal bedörzsölt báránycombot, a darabolt fokhagymát, a hagymát és a petrezselyemzöldjét. Lepirítjuk, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval után ízesítjük és alacsony hőfokon két óra hosszáig konfitáljuk (60 °C-on abáljuk). A nyulat darabokra szedjük, azután sóval az egészet bedörzsöljük. A felsőcombot kifilézzük és nyúlmájjal megtöltjük. A húsrészeket egyenként darabolt hagymával és fokhagymával fóliába tekerjük, azt követően tepsibe rakjuk, 1 dl vízzel felöntjük és 200 °C-os előmelegített sütőben kb. 20 percig pároljuk. A fóliából kicsomagoljuk és kb. 10 percig tovább sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A báránycombról levágjuk a spárgát, a nyúllal együtt felszeleteljük, majd a saját levébe visszarakjuk és melegen tartjuk. Közben a tojásokat sós vízben keményre főzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk, éles késsel cikk-cakkra körbevágjuk. A sárgáját majonézzel simára keverjük, dresszing zsák segítségével a tojás aljába visszatöltjük és a kalapját ráhelyezzük. Fekete borsból szemet, répából csőrt készítünk. A metéltet enyhén sós vízbe kifőzzük, leszűrjük, és hevített vajban megforgatjuk. Ízlésesen tálaljuk.

 

 

 

 

desszert Csokis fánk2

Csokis fánk

Hozzávalók:
(4 személyre)

25 dkg liszt

1 dl tej

2 dkg élesztő

5 dkg porcukor

2 dkg vaj

4 db tojássárgája

olaj a sütéshez

 

Elkészítési mód:

Langyos tejben az élesztőt egy kanál cukorral felfuttatjuk. Az élesztős tejet jól összekeverjük a tojássárgájával, az olvasztott vajjal, a liszttel, és fakanállal hólyagosra dagasztjuk. A tésztából cipót formálunk, beletesszük egy tálba, egy konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A közepét kiszúrjuk, és forró olajban a fánk mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Szalvétára szedjük, az olajat leitatjuk róla, majd olvasztott csokoládéba mártva, karamellel díszítve kínáljuk.

topbar

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben