Hozzávalók:
(4 személyre)
2 egész padlizsán
2 db sárga kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. mustár
1 tk. bazsalikom
4 ek. olívaolaj
só, őrölt bors
Elkészítési mód:
A padlizsánokat, a paprikákat megmossuk, félbe vágjuk, tepsibe rakjuk, majd sütőben megsütjük. A padlizsánnak hosszabb idő kell, míg megsül, így a paprikákat, ha úgy látjuk, menet közben vegyük ki, fedjük le, hagyjuk kihűlni, így könnyebben meg tudjuk hámozni. Miután megsült és leszedtük a padlizsán valamint a paprika héját, egy tálba tesszük, és botmixerrel egészen apró darabosra pépesítjük. Hozzáadjuk az olajon megdinsztelt finomra vágott hagymát, a mustárt, a karikázott fokhagymát, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük, ezután az egészet jól elkeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Ízlés szerint friss zöldségekkel, pirítós kenyérrel kínáljuk.


