topbar
fejlec01
előétel Paprikás padlizsánkrém

Hozzávalók:
(4 személyre)

2 egész padlizsán
2 db sárga kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. mustár
1 tk. bazsalikom
4 ek. olívaolaj
só, őrölt bors

 

Elkészítési mód:

A padlizsánokat, a paprikákat megmossuk, félbe vágjuk, tepsibe rakjuk, majd sütőben megsütjük. A padlizsánnak hosszabb idő kell, míg megsül, így a paprikákat, ha úgy látjuk, menet közben vegyük ki, fedjük le, hagyjuk kihűlni, így könnyebben meg tudjuk hámozni. Miután megsült és leszedtük a padlizsán valamint a paprika héját, egy tálba tesszük, és botmixerrel egészen apró darabosra pépesítjük. Hozzáadjuk az olajon megdinsztelt finomra vágott hagymát, a mustárt, a karikázott fokhagymát, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük, ezután az egészet jól elkeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Ízlés szerint friss zöldségekkel, pirítós kenyérrel kínáljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben