topbar
fejlec01

Hozzávalók:
(4 személyre)

3 db padlizsán
4 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
1 db uborka
10 dkg gyöngyhagyma
4 db fürtös paradicsom
40 dkg koktélparadicsom
1 ek. balzsamecet
2 ek. paradicsompüré
1 ek. méz
1 ek. olívaolaj
1 cs. zöldborsócsíra
1 db citrom leve
só, bors

Elkészítési mód:

Egy tálban összekeverjük a kettévágott paradicsomot, a balzsamecetet, a mézet, a paradicsompürét, az olívában összetört fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd rátesszük a kettévágott, tepsibe helyezett padlizsánokra, 1 dl. vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és 190 °C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megpároljuk. Azt követően levesszük az alufóliát róla és 10 percig tovább sütjük, azután kanállal kikaparjuk a belesült zöldségekkel együtt a padlizsánokat és botmixerrel pépesítjük. A padlizsánkrémet a forró olajban megsütött koktélparadicsomokkal és gyöngyhagymával, a kockákra vágott fürtös paradicsommal, lilahagymával, uborkával, borsócsírával esztétikusan díszítve, krutonnal tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben