Hozzávalók:
(4 személyre)
3 db padlizsán
4 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
1 db uborka
10 dkg gyöngyhagyma
4 db fürtös paradicsom
40 dkg koktélparadicsom
1 ek. balzsamecet
2 ek. paradicsompüré
1 ek. méz
1 ek. olívaolaj
1 cs. zöldborsócsíra
1 db citrom leve
só, bors
Elkészítési mód:
Egy tálban összekeverjük a kettévágott paradicsomot, a balzsamecetet, a mézet, a paradicsompürét, az olívában összetört fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd rátesszük a kettévágott, tepsibe helyezett padlizsánokra, 1 dl. vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és 190 °C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megpároljuk. Azt követően levesszük az alufóliát róla és 10 percig tovább sütjük, azután kanállal kikaparjuk a belesült zöldségekkel együtt a padlizsánokat és botmixerrel pépesítjük. A padlizsánkrémet a forró olajban megsütött koktélparadicsomokkal és gyöngyhagymával, a kockákra vágott fürtös paradicsommal, lilahagymával, uborkával, borsócsírával esztétikusan díszítve, krutonnal tálaljuk.


