Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg vörös tonhal
20 dkg bivalymozzarella
1 db citrom
1 ek. olívaolaj
1 cs. snidling
Pác
5 dkg cukor
5 dkg só
2 gerezd fokhagyma
1 tk. koriander
1 tk. egész színes bors
5 cl citromlé
2 cl birspálinka
Elkészítési mód:
A pác hozzávalóit összekeverjük, majd a halszelet mindkét oldalát bedörzsöljük vele, azután 12 órára hűtőszekrénybe tesszük pihentetni. (Javaslom, óránként forgassák meg a halat). Elkészítés előtt kivesszük a pácból, felitatjuk róla a nedvességet, majd apró kockákra vágjuk fel. Olívaolajjal meglocsoljuk, formába tesszük, megnyomkodjuk, azután a karikára vágott bivalymozzarella sajtra kiöntjük. Finomra vágott snidlinggel megszórva, citromszeletekkel és pirítóssal tálaljuk.