topbar
fejlec01

eloetel Lencsés tojásos burgonyasaláta

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg lencse
60 dkg burgonya
4 db tojás
2 fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
40 dkg tejföl
15 dkg majonéz
2 ek. mustár
1 ek. fehérborecet
1 ek. olaj
só, bors


Elkészítési mód:
A lencsét alaposan átmossuk, egy edényben annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és egy éjszakára beáztatjuk. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd meghámozzuk, és apróra vágjuk. Az előzőleg beáztatott lencsét enyhén sós vízben, babérlevéllel fűszerezve megfőzzük, majd leszűrjük, kivesszük a babérlevelet és lecsepegtetjük. Egy tálban a tejfölt a majonézzel és a mustárral simára keverjük, sóval, borssal, fehérborecettel ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott, olajban megdinsztelt vöröshagymát és a karikákra vágott fokhagymát, a lencsét, az apróra vágott tojásokat, a főtt burgonyát és óvatosan összedolgozzuk, majd 180 ℃-os előmelegített sütőben 10 percig összesütjük. Esztétikusan díszítve tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben