Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg lencse
60 dkg burgonya
4 db tojás
2 fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
40 dkg tejföl
15 dkg majonéz
2 ek. mustár
1 ek. fehérborecet
1 ek. olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A lencsét alaposan átmossuk, egy edényben annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és egy éjszakára beáztatjuk. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd meghámozzuk, és apróra vágjuk. Az előzőleg beáztatott lencsét enyhén sós vízben, babérlevéllel fűszerezve megfőzzük, majd leszűrjük, kivesszük a babérlevelet és lecsepegtetjük. Egy tálban a tejfölt a majonézzel és a mustárral simára keverjük, sóval, borssal, fehérborecettel ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott, olajban megdinsztelt vöröshagymát és a karikákra vágott fokhagymát, a lencsét, az apróra vágott tojásokat, a főtt burgonyát és óvatosan összedolgozzuk, majd 180 ℃-os előmelegített sütőben 10 percig összesütjük. Esztétikusan díszítve tálaljuk.


