Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg madársaláta
30 dkg mozzarella sajt
10 dk szárított paradicsom
20 dkg koktélparadicsom
10 dkg zöld olívabogyó
10 dkg fekete olívabogyó
0,5 dl citromlé
2 cs. frissen aprított bazsalikom
1 zúzott fokhagyma gerezd
1 ek. Dijoni mustár
1 ek. méz
1 dl olívaolaj
só, őrölt bors
Elkészítési mód:
A koktélparadicsomot félbe, az olívabogyókat karikákra vágjuk, majd összekeverjük a madársalátával, a mozzarella sajttal és a szárított paradicsommal. Egy tálba összedolgozzuk a mézet, a mustárt, a citrom levét, az olívaolajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított friss bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ezzel a dresszinggel ízesítjük a salátát. Fogyasztás elött kb. egy óráig hűtőszekrénybe rakjuk. Pirítóssal esztétikusan kínáljuk.


