Hozzávalók: (4 személyre) (570 kcal/fő)
60 dkg sertésszűzpecsenye
15 dkg baconszalonna
2 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
1 kg burgonya
olaj (a sütéshez)
só, bors
Elkészítési mód:A szűzpecsenyéket hosszában 3 részre szeljük, úgy hogy a végét nem vágjuk át. A csíkokat körbetekerjük bacon szalonnával, azután összefonjuk és a végét hústűvel összetűzzük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, a rozmaringot rárakjuk majd alufóliába csavarva tepsibe rakjuk. 1 dl vízzel leöntjük és 200 °C-os előmelegített sütőben, 20 percig pároljuk, azután levesszük az alufóliát, megsütjük és a hústűt kihúzzuk belőle. Menetközben a krumplit meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. Enyhén sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetjük és bő forró olajban pirosra sütjük, esztétikusan díszítve köretként tálaljuk a hús mellé.