Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg savanyú káposzta
2 pár virsli
20 dkg gyulai kolbász
10 dkg kolozsvári szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 csomó kapor
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
1 kávéskanál kalocsai őrölt paprika
1 dltejföl
1 evőkanál olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A kockákra vágott hagymát és szalonnát valamint a karikákra vágott virslit, a gyulai kolbászt és a zúzott fokhagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, őrölt paprikával meghintjük, belerakjuk a savanyú káposztát, jól összekeverjük, fedő alatt pár percig dinszteljük. Majd felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Menet közben olajon a lisztet megpirítjuk, felöntjük hideg vízzel, simára keverjük, vagyis egy világosbarna rántást készítünk. Beleöntjük a kikevert tejfölt, összekeverjük s ezzel besűrítjük a levest. Forrón tálaljuk.


