3 db padlizsán
5 dkg vaj
5 dkg méz
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 db vöröshagyma
1 dl tejszín
2 ek. mustár
só
Elkészítési mód:
A padlizsánt megmossuk, kettévágjuk, azután 180 °C-os előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük. A belsejét kikanalazzuk és félrerakjuk. Felhevített vajon a mézet karamellizáljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldjét, a mustárt, valamint a padlizsán húsát. Egy liter vízzel felöntjük, sóval ízesítjük és egy forralás után botmixerrel pépesítjük, tejszínnel dúsítjuk és krémesre főzzük. Tálalásnál meghintjük finomra vágott petrezselyemzöldjével.