topbar
fejlec01

leves Mustáros padlizsánkrémlevesHozzávalók:
(4 személyre)

3 db padlizsán
5 dkg vaj
5 dkg méz
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 db vöröshagyma
1 dl tejszín
2 ek. mustár


Elkészítési mód:
A padlizsánt megmossuk, kettévágjuk, azután 180 °C-os előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük. A belsejét kikanalazzuk és félrerakjuk. Felhevített vajon a mézet karamellizáljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldjét, a mustárt, valamint a padlizsán húsát. Egy liter vízzel felöntjük, sóval ízesítjük és egy forralás után botmixerrel pépesítjük, tejszínnel dúsítjuk és krémesre főzzük. Tálalásnál meghintjük finomra vágott petrezselyemzöldjével.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben