topbar
fejlec01

leves Narancsos ribizlikrémleves

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg ribizli
2 db narancs
1 dl tejszín
1 db tojássárgája
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. fahéj
2 t. vaníliás cukor
1 ek. cukor
egy csipet só

Elkészítési mód:
A ribizlibogyókat leszedjük, turmixgépben krémesítjük, felöntjük 8 dl vízzel, 10 percig forraljuk, szegfűszeggel, fahéjjal, sóval és a cukrokkal ízesítjük. A tejszínt a tojássárgájával simára keverjük és hozzáadjuk a leveshez, egy forralás után készre főzzük. Hagyjuk kihűlni, hűtőbe rakjuk. Ribizkével és narancsszeletekkel díszítve, hidegen tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben