topbar
fejlec01

Tiszacsegei harcsahalászlé

Tiszacsegei harcsahalászlé

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg halaprólék
40 dkg harcsafilé
10 dkg bőrös szalonna
5 db paradicsom
3 db zöldpaprika
1 db erős zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 dkg őrölt paprika
só, bors

Elkészítési mód:
A halaprólékot jól átmossuk, a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát feldaraboljuk. A szalonnát bőrével együtt összekockázzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halaprólékokat és a zöldségeket. Meghintjük őrölt pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük 1,5 l vízzel, és lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük, azután szűrőn keresztül leszűrjük. A leszűrt halászlébe beletesszük a kockára vágott harcsafilét, és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk. Aki szereti, erős paprikával csípőssé teheti.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben