Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg halaprólék
60 dkg harcsafilé
1 kis fej vöröshagyma
2 db paradicsom
1 db erős zöldpaprika
1 cs. petrezselyemzöld
2 dkg őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
2 ek. mustár
2 db citrom leve
1 g őrölt babérlevél
2 dkg sertészsír
só, bors
Elkészítési mód:
A finomra vágott vöröshagymát zsíron megfuttatjuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a halaprólékot, az aprított paradicsomot, az erőspaprikát, a petrezselyemzöldjét, sóval, borssal ízesítjük, majd felengedjük 1,5 liter vízzel, és egy forralás után közepes lángon két órán át főzzük, azután átpasszírozzuk. Rövid ideig pihentetjük, a zsírját a tetejéről leszedjük. Egy edényben a tejfölt, a mustárt, az őrölt babérlevelet és a citrom levét simára keverjük, majd a átpasszírozott lével összeforraljuk. Hozzáadjuk a menet közben kockákra vágott harcsafilét és 15 perc alatt készre főzzük. Tejföllel, paprikás zsírral meglocsolva, citrommal díszítve forrón tálaljuk.


