topbar
fejlec01

Tiszacsegei korhely halászlé

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg halaprólék
60 dkg harcsafilé
1 kis fej vöröshagyma
2 db paradicsom
1 db erős zöldpaprika
1 cs. petrezselyemzöld
2 dkg őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
2 ek. mustár
2 db citrom leve
1 g őrölt babérlevél
2 dkg sertészsír
só, bors

Elkészítési mód:

A finomra vágott vöröshagymát zsíron megfuttatjuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a halaprólékot, az aprított paradicsomot, az erőspaprikát, a petrezselyemzöldjét, sóval, borssal ízesítjük, majd felengedjük 1,5 liter vízzel, és egy forralás után közepes lángon két órán át főzzük, azután átpasszírozzuk. Rövid ideig pihentetjük, a zsírját a tetejéről leszedjük. Egy edényben a tejfölt, a mustárt, az őrölt babérlevelet és a citrom levét simára keverjük, majd a átpasszírozott lével összeforraljuk. Hozzáadjuk a menet közben kockákra vágott harcsafilét és 15 perc alatt készre főzzük. Tejföllel, paprikás zsírral meglocsolva, citrommal díszítve forrón tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben