topbar
fejlec01

leves tiszai halászlé

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg halaprólék
20 dkg harcsafilé
10 dkg bőrös szalonna
5 db paradicsom
3 db zöld paprika
1 db erős zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 dkg kalocsai őrölt paprika
só, bors

Elkészítési mód:
A halaprólékot jól átmossuk, a hagymát, a paprikákat, a paradicsomot és a fokhagymát feldaraboljuk. A szalonnát bőrével együtt összekockázzuk és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halaprólékokat és a zöldségeket. Meghintjük őrölt pirospaprikával, sóval, borssal beízesítjük. Felöntjük 1,5 l vízzel, és lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. Szitán keresztül leszűrjük. A leszűrt halászlébe beletesszük a kockára vágott harcsafilét, és 10 percig puhára főzzük. Forrón tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben