Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg halaprólék
20 dkg harcsafilé
10 dkg bőrös szalonna
5 db paradicsom
3 db zöld paprika
1 db erős zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 dkg kalocsai őrölt paprika
só, bors
Elkészítési mód:
A halaprólékot jól átmossuk, a hagymát, a paprikákat, a paradicsomot és a fokhagymát feldaraboljuk. A szalonnát bőrével együtt összekockázzuk és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halaprólékokat és a zöldségeket. Meghintjük őrölt pirospaprikával, sóval, borssal beízesítjük. Felöntjük 1,5 l vízzel, és lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. Szitán keresztül leszűrjük. A leszűrt halászlébe beletesszük a kockára vágott harcsafilét, és 10 percig puhára főzzük. Forrón tálaljuk.


